Hemgym

Bänkpress, ez-krunch, hantlar och gångband.

Jag vet inte hur många gånger jag har försökt med att skaffa ett gymkort. Det är flera gånger iallafall. Varje gång tänker jag att "nu ska jag börja mitt nya liv" och så skaffar jag mig ett gymkort på autogiro. I början kanske jag går dit, glad i hågen och tränar flera dagar i veckan. Men sen händer något, och jag slutar. Sist var 2005, då gick jag varannan dag, tror jag. Och jag höll på så i flera månader. Sen blev jag taxichaufför, och då har man inte den tiden det krävs för att kunna gå på gym. Därför slutade jag och min kropp förföll, från fit-for-fight till sådär lagom taxislapp som man kan bli som taxichaufför. Jag provade åtminstone promenera ändå, men det höll inte så länge det heller. Jag jobbade 12-timmars skift, ibland sju dagar i veckan och var ledig någon dag här och där.


Sen blev jag dessutom gravid, och vad det kan göra med en kropp vet de flesta mammor.

När Matilda väl var ute ur magen började jag promenera igen. En timme om dagen, varje dag, oavsett väder. Matilda sov bra i sin vagn medan jag promenerade. Att gå med vagn är bra för rumpan!

Men helst av allt vill jag gå med stavar, det ger absolut bästa effekten. Jag går ungefär dubbelt så fort som utan, och så har jag lite hjälp i uppförsbackar då armarna får ta det mesta av jobbet. Men jag blev bekväm, jag ville inte gå ut, oavsett väder, för ibland ösregnade det och jag blev dyngsur och skorna plaskade. Det var ännu mer besvärligt om jag skulle ha med Matilda i vagnen. På vintern var det ibland omöjligt att gå, eftersom de har dragit in så mycket på plogningarna. Om jag gick själv, med stavar, gick det för det mesta bra, men att ta med Matilda i vagnen innebar en chansning eftersom jag inte visste vilka vägar som var framkomliga.


Ändå ville jag träna!


Min pappa tränar mycket själv och har alltid uppmuntrat mig till träning, därför köpte han ett hantelset åt mig när de hade billigt på ö&b. Men det var ändå något som saknades, för jag kände mig lite begränsad med endast lösa vikter.

Så länge jag kan minnas har jag velat ha en egen bänkpress. För helt ärligt gillar jag inte att gå på offentliga gym, där man får vänta på maskiner, byta om och duscha i offentliga omklädningsrum och dessutom vända och åka hem igen om man glömt något. Nej, jag har verkligen dragit mig för det. Men med en egen bänkpress hemma, hade jag kunnat träna när jag ville! Därför önskade jag mig en i julklapp förra året, och fick en! Den är väldigt enkel och alldeles underbar.

Men sedan räckte det ju inte med en bänkpress och hantlar, jag måste ju ha något för konditionen så jag kunde värma upp hemma också. Motionscykel var inte på tal, för jag tycker verkligen inte om att sitta på en motionscykel. Jag tycker om att gå, så jag önskade mig ett gångband. Och jag fick ett! Det blev mitt för en billig penning för ungefär en månad sen.

Sen är det ju det där med magen. Hur sjutton ska jag träna magen? För det vet sådana som blivit mammor, att magen ser inte riktigt ut som innan, om man säger så. Jag har provat med sit-ups, men jag får skitont i svanskotan, trots min träningsmatta. Jag har provat magknäckare, och det funkar ganska bra. Men så fick jag en ez-krunch, ni vet en sådan från Tv-shop. Jag har provat den i två dagar nu. Igår gjorde jag 80 st och idag 100 st. Jag vet inte om jag gör rätt, för det känns väldigt lätt. Grejen är väl att man ska sitta med den i fem minuter, då blir det väl jobbigt tillslut.


Mitt hemgym är i stort sett komplett nu. Jag kan träna hemma oavsett väder och det är så härligt! Jag är verkligen tacksam för mitt fina hemgym. Och jag är tacksam för att jag åter igen börjar bli "fit-for-fight"!


Kommentarer
Postat av: Kajsa

Pilates boll! Har en sån och den tar jättebra på nedre delarna av magen(hängmagen som jag kallar den... har inte alla en sån???) Plus att man kan träna allt möjligt och omöjligt med den.

2008-12-03 @ 12:22:10
Postat av: Kicki

Nä, en sån har jag faktiskt inte! Det blir nästa grej, helt klart.

2008-12-03 @ 13:09:06
Postat av: k

Friskis då?

2008-12-05 @ 21:24:15
Postat av: Kicki

Friskis & Svettis? Jag har väldigt svårt för offentlig träning. Det enda jag tycker är okej i den bemärkelsen är ridkurs isåfall. Men jag hade kunnat prova på, kanske kan jag ändra mig.

2008-12-06 @ 11:05:01
Postat av: k

jag tycker mig vara rätt anonym där, det är ganska många som man kan gömma sig med. Och känner mig hemma då jag inte behöver vara helt i takt eller på väg åt rätt håll... Det känns ganska tillåtande fast det är gruppträning (låååångt ifrån vad jag kan tänka mig sports club, aldrig tordats gå dit efter prova-på-gratis gången)

2008-12-12 @ 19:36:40
Postat av: Kicki

Nä, man lyckas ju alltid börja gå och fel håll och vända sig om för sent och sånt. Usch, vad hemskt det är. Vore bra om de kanske tillochmed hade barnpassning på friskis, vet du?

2008-12-13 @ 09:55:12
Postat av: k

man får ta med barn tror jag, har sett flera som suttit med spel eller leksaker, vissa barn har försökt hänga med, några riktigt bra och andra ledsnat och fokuserat på sitt.

2008-12-13 @ 12:38:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0