Ridklubben

Gnarps ridklubb hade öppet hus idag och firade ridhuset som fyllt tio år. De hade alla möjliga aktiviteter som uppvisning, hästskokastning, tipsrunda, hästborstning, käpphästridning på hoppbana, mockning, sätta svansen på Lilla Gubben, prova på ridning och åktur på hästkärra.
Barnen provade ju såklart nästan allting. Men istället för att rida käpphäst på hoppbanan så fick de rida mamma, som blev ganska andfådd och slutkörd av det.
Roligast var nog att åka hästkärra. Mimmi fick rida ponnyn Tiffany, som hon ridit på en gång förut. Det var ju såklart också jätteroligt.


Mimmi tittar när Tiffany värmer upp inför uppvisningen


Viktoria provar på att borsta hästen Hubert


Mimmi åker hästkärra


Mimmi på lilla Tiffany


Viktoria på lilla Tiffany


En dag kvar

sen kommer pappan hem igen. Nu har det plötsligt gått en vecka! Jag har nästan hunnit med det jag bestämt att jag skulle hinna med under den här veckan. Lite tvättande kvar bara. Och så skulle jag såga lite ved. Det har jag iochförsig gjort, men med vanliga sågen istället för motorsågen. Jag är lite skraj för motorsågen. Och det beror väl mest på att den låter så fruktansvärt illa.
Snart ska vi iväg till Ridklubben, de har öppet hus idag.

En annan slags förbättring, dock

Med lite vaxduk var det enkelt att piffa upp möblerna som vi fått av grannarna. Nu har vi fina möbler till altanen!


Ingen förbättring

Då var det dags igen då, för Sveriges segaste bloggare att skriva ett nytt inlägg. Våren har kommit till Gnarp, på riktig nu. Precis när man trodde att våren var här så kom det jättemycket snö, men nu står termometern på +10 grader och varmare ska det bli nu under helgen.
Matilda håller på att lära sig cykla på sin nya, stora cykel utan stödhjul. Men man får hålla i henne fortfarande. Kanske bemästrar hon konsten innan den här sommaren är slut!
Igår tog vi en promenad till lekparken, Matilda cyklade på sin lilla cykel hela vägen, trots att sadeln var lite för låg. Men det gick bra ändå. Viktoria åkte vagn, trots att hon helst ville springa... Vi hade sån tur att det var uppehåll precis när vi var ute, för både innan vi gick och efter vi kom hem så ösregnade det. Jag hoppades lite på åska, men det blev ingen.

RSS 2.0