Hej väggen! Gick jag in i dig?

Igår slog det nästan runt för mig. Jag är enormt stressad inombords och har väldigt svårt att slappna av och se saker positivt. Det är så mycket som måste klaffa för att den här flytten ska bli av utan att någon får sätta den psykiska hälsan till.

Allt är nästan klart, det är bara några som måste ge klartecken för att det ska funka som planerat. Det är nu en månad kvar till vi verkligen ska flytta på riktigt, och ändå hänger några lösa trådar som får mig att bli galen.

Igår började jag må väldigt dåligt. Det bara snurrade i huvudet, jag blev torr i munnen och magen värkte. Jag trodde att jag åkt på magsjuka. Det slog mig aldrig då att det kunde vara stress. När jag hämtat barnen från dagmamman kom droppen som fick bägaren att rinna över, då Matilda smög åt sig en kulspetspenna och gjorde detta jättefina, detaljerade, porträtt av sin kusin på sovrumsväggen


Ögonen har tillochmed ögonfransar och pupiller

Jag började bara grina. Jag grinade och grinade. Och var arg. Och jag ville inte vara arg på Matilda, trots att hon vet att hon inte får rita på väggarna, men bilden var ju så fin!

Då fattade jag att det har blivit lite för mycket och att jag går omkring och oroar mig något enormt. Det kanske känns som att världen är på väg att gå under, men jag har överlevt värre saker än det här.

Måste bara försöka tänka positivt, som jag brukar vara så bra på. Det ordnar sig. Det ordnar sig alltid. På nåt sätt.

SommarträdMellan parkeringen och vår gård finns en rönn som fortfarande har gröna löv. Man kan nästan, för en liten stund, inbilla sig att det är sommar när man står precis där. Gräset är även det alldeles grönt. Och idag sken solen dessutom, och det är faktiskt flera plusgrader.

Bakofram

Hörde om ett sjukhus på nyhetsmorgon imorse, som får böta två miljoner kronor så fort någon upptäcker att en sjukhussäng står närmare en annan sjukhussäng än 80 cm. Ett annat sjukhus fick bara böta en miljon.
Tycker det känns lite felvänt.
Borde de inte pengar istället, så de kunde bygga ut och anställa lite mer personal och på så sätt få bukt med patienttätheten?

Bara en tanke.

Komma igång

Känner mig lite trögstartad idag, men det är inget konstigt, det har jag gjort varje dag senaste tiden av någon anledning. Jag har provat börja med D-vitamintillskott igen, det kan funka.

Idag ska jag hinna städa innan barnen kommer hem. Det underlättar en del att det inte ligger leksaker överallt i hela lägenheten.


Tur barnen inte ser


Idag har jag tagit tag i barnens leksaker. Jag har dragit ut allt ur deras rum, sorterat, packat och slängt. Några få leksaker har jag lämnat kvar i deras rum så att de kan leka litegrann. Det som ska behållas av de övriga leksakerna är packade i flyttkartonger som jag ställt in i skrubben. Jag undrar vad Matilda ska säga när hon kommer hem och ser att nästan alla leksaker, utom dinosaurierna, är borta. Hon kommer tro att jag har slängt allt, för det brukar jag hota med när hon vägrar plocka upp dem från golvet.

Lite sant är det ju att jag har slängt dem, för jag har fyllt en sopsäck. Den har jag gömt.

Timmarna flyger

Var hos jobbcoachen idag klockan tio och fick en del uträttat där. Nästa träff får jag veta hur det ska gå med mina betyg och vad jag måste göra för att få gå en utbildning på universitetet. Det är ju så att mina betyg är för gamla och jag måste söka någon slags dispens för att få bli vad jag vill bli. Det känns lite knöligt, men det ska gå.

Efter jobbcoachen åkte jag till coop och köpte lite städ- och flyttmaterial, bland annt stålbollar och flyttkartonger. Sen hade jag ju tänkt hinna med att sortera resten av barnkläderna och kanske städa golvet lite. Men jag insåg efter att mamma och pappa varit här på lite kaffe att timmarna har flugit iväg och nu är det bara en timme kvar innan barnen kommer hem. Fem timmar kan gå så snabbt när man har saker att göra.

Glömde dock att köpa packtejp och ettiketter. Kanske måste investera i ett par spritpennor också. Jag ska, om möjligt, packa ännu noggrannare den här flytten än förra. Var sak på sin plats.

Så här lurade Comviq och Tele 2 mig på 169 kronor

När vi skulle åka på semester i somras, gick jag in på Comviq och Tele 2's hemsida för att beställa mobilt bredband till min bärbara dator, så att jag skulle kunna ha lite kontakt med Internet under tiden vi skulle vara borta. Jag betalade direkt på hemsidan med min internetbank och VISA-kort, 169 kronor. Nu var det dock så att det mobila bredbandet kom till mitt utlämningsställe en dag efter att vi hade åkt. Jag ringde och pratade med Coop, som är mitt utlämningsställe för paket, och frågade om jag kunde skicka ett bud att hämta mitt paket. Det gick absolut inte, eftersom den personen isåfall var tvungen att ha med sig min legitimation. Och jag hade ju med mig min legitimation på resan. Var ju dumt, kan man tänka. Mitt andra alternativ var att de skulle hålla kvar mitt paket till jag kom hem igen, vilket även det var omöjligt. De var så illa tvungna att returnera paketet till Comviq och Tele 2.

Det hade ju inte varit så hemskt om även jag fick tillbaka pengarna jag betalat för paketet. Vilket jag inte fick.

Idag ringde jag dem. Hamnade i telefonkö. Fick prata med en person som inte kunde hjälpa mig, blev kopplad till en annan person som inte heller kunde hjälpa mig men som bad mig ringa en tredje person som inte kunde göra något och därför kopplade mig till en fjärde person som inte hade en aning om vad jag pratade om och därför bad mig ringa en femte person som inte kunde se någon beställning från mig överhuvudtaget.

Och nu var det där en kort sammanfattning av en svettig timme innehållande förvirrade kundtjänstmänniskor blandat med hemsk pausmusik och tonvalsförfrågningar.

Hela tiden satt jag inloggad på min internetbank med datumet för transaktionen, på 169 kronor till Tele 2, mitt framför näsan. Men eftersom de inte kunde se att någon sådan ägt rum så fanns det inte mycket de kunde göra, sa de.

Jag trodde att allt skulle lösa sig när jag pratade med den tredje personen i hela härvan, han såg nämligen min beställning, när den blivit betald och när paketet hade returnerats tillbaka till deras lager. Men plötsligt var all den informationen borta i deras datorer.

Lösningen de försökte komma med var att jag skulle faxa en kopia på mitt kontoutdrag där transaktionen finns med och försöka bevisa för dem att jag faktiskt betalat för något jag inte fått. Då skulle de se vad de kunde göra. Känns väldigt omständigt just nu.

Allt jag ville var att de skulle skicka ett nytt mobilt bredband åt mig, utan att jag skulle behöva betala för det igen.
Men det finns andra företag som säljer mobila bredband.


Blev plötsligt sugen på får i kål till middag och en varm och mysig jacka av fårskinn att värma mig med till vintern.


Ett endaste litet ämne

Nu under oktober månad har jag läge att läsa in den där Historia A-kursen som jag nästan gjorde färdig våren 2009. Jag pratade med studievägledaren på Komvux om det förra veckan och behöver bara få klartecken från a-kassan. Idag ringde jag a-kassan och frågade, de ska skicka en blankett som jag ska fylla i.

Det är ett endaste litet ämne, som jag ska läsa på flex, under en månad. Som det känns nu borde det inte vara något problem och jag borde få behålla a-kassan. Men man vet aldrig med dem. De brukar kunna hitta på något för att jag ska bryta ihop mer eller mindre. Men men, det är bara att bita ihop och se glad ut! Jag ser ganska glad ut, faktiskt!

Börjar lugnt

Idag är det lördag! Jag försöker att smyga igång dagen lite försiktigt. Viktoria känner tvärtom och började morgonen med att hoppa i stora sängen och prata med alla med väldigt hög stämma.
Nu dricker jag dagens första kopp kaffe och ska snart börja planera för kvällen. Ikväll ska jag nämligen på krogen, och det var ett tag sen sist.

True Blood

Det är längesen jag var så här imponerad av en tv-serie! I början av nittiotalet kom Twin Peaks, och när den gick på tv var jag som fastklistrad vid teven. Det var det bästa jag sett och kom att vara det fram till jag såg första avsnittet av True Blood.

Nog har det kommit serier som jag har följt. Dawsons Creek missade jag inte många avsnitt av. Sex and the City kollade jag nästan slaviskt. Men jag var inte så impad ändå, inte som av True Blood.

Jag blir nästan förbannad när avsnitten tar slut och jag måste vänta en vecka på nästa. Nu är jag inne på säsong 4 via canal+ och jag har sagt upp abbonnemanget, så i slutet på september är det över. Då får jag inte se nå mer. Om jag inte tjuvladdar, och det gör jag ju inte, lydig som jag är.

Så jag kommer att få se fram till och med avsnitt sex av tolv av säsong fyra. Gaaah! Jag kan bara gissa hur frustrerad jag kommer att vara vid det tillfället. Nåja. Förr eller senare kommer säsong fyra på SVT. Bara att hålla ut.


Vilken lugn morgon

Matilda kom in och väckte mig först, men jag bar tillbaka henne till sin säng och hon somnade genast om. Sen ropade Viktoria och då klev jag upp, gav henne välling och kokade kaffe. Viktoria gick till sin säng och hämtade tutten, sen gick hon och la sig i min säng och somnade om. Nu är jag vaken alldeles själv, med min kompis kaffekoppen.Ska ta och skriva ut lite papper inför mötet med Komvux. Jag ska söka utbildning till våren på Komvux i Sundsvall och har några förslag på kurser så jag får ihop 800 poäng, som jag tror att jag behöver för ett slutbetyg. Allt detta ska jag få reda på idag. Det är några fjärilar som fladdrar omkring i min mage.

Gratis kläder bortskänkes utan kostnad

För att ingen ska missförstå så ger jag alltså bort barnkläderna som jag lagt bilder på här på bloggen. Jag har mer kläder också, som jag inte tagit bilder på. Det är bara att hämta om man vill ha! Hör bara av er först.


Förvirrad

Nu håller jag på att hårdkolla utbildningar och vart jag ska vända mig i världen. Jag är mest förvirrad just nu. Jag har gjort intressetestet på arbetsförmedlingens hemsida än en gång och fått samma resultat som tidigare. När jag sen kollar upp yrken som passar min profil är det nästan uteslutande yrken med hård konkurrens, oviss framtid och svårt att ta sig fram. Jag blir svettig. Är det ens någon idé att jag satsar på att bli något som jag vill? Vad är det som säger att jag kommer få ett jobb i framtiden? Ska jag riskera att gå en treårig utbildning, dra på mig en massa studieskulder och sen inte få jobb för att det är för hög konkurrens? Eller ska jag strunta i vad jag vill och ta ett jobb som ger en lön men kanske inte är så givande för mig personligen?

Är jag feg eller ska jag våga?

Jag är ju ganska feg för det mesta.

Vill jag sitta där om tre år och ångra att jag varit en fegis än en gång?

Vad är det för mening att flytta härifrån om jag ändå inte tänker satsa på att göra det jag vill?

Orkar jag?

Jag vet varken ut eller in. Jag vet att jag är less på att inte vara något och att inte få jobb. Men jag vill heller inte sätta mig i skiten. Ibland önskar jag att någon bara kunde bestämma och säga Nu gör du så här!

Dessutom, vad vill jag sända för signaler till mina barn? Att de ska strunta i att ens försöka bli vad de vill, för att det inte är någon idé, att det alltid finns någon som är bättre?  Vill jag att de ska nöja sig och inte ens prova?

Uschiamej, det är väl det här livet går ut på.

Hemläxa

Det var idag jag hade möte med min jobbcoach, inte imorgon, så jag var och träffade henne och pratade lite om hur jag har tänkt ha det egentligen. Jag fick hemläxa att försöka hitta utbildningar som jag vill gå och att ta kontakt med Komvux gällande mitt slutbetyg. Komvux ska jag ringa imorgon och försöka få en tid då jag kan gå dit och prata med studievägledaren där.

Gjorde än en gång intressetestet på arbetsförmedlingens hemsida. Det blir samma resutlat varje gång och jag kan ändå inte få en klar bild av vad jag ska sikta på riktigt. Högst upp på listan står musiker och sångare. Mmmmm...

Parabol

Jahapp, då har jag precis varit och hämtat vår parabol med HD-box från Viasat. En kartong till att lägga på flyttlasset. Jag var ju tvungen att beställa den redan nu, eftersom de hade ett jättebra erbjudande till fördelaktigt pris just nu och det skulle bli mycket dyrare från och med november. Jag skrattade lite åt mig själv när jag gick med på att göra beställningen nu. Frågan är ju bara hur lurad man blir, lurad blir man alltid.

Nu har vi iallafall vår parabol och en vecka innan flytten ska jag ringa och boka tid med en installatör som kommer och fixar jobbet åt oss. Skönt att slippa det för en gångs skull. Fast jag har ju aldrig kopplat in en parabol. Jag har aldrig haft en parabol. Tycker paraboler är rätt fula, men säkert praktiska.

Frågan är bara vilka kanaler man ska ha sen dårå.

De finns säkert nåt jättebra erbjudande.

Storlek 80

Och här kommer tillsist ett urval av storlek 80:


Bamsedress, byxor i velour


Beatles t-shirt


Blommig tunika


Bodys


Byxor


Grön tröja med tryckt mönster


Grön tunika


"Sjömans"-klänning

Kläder i storlek 50-56 har jag inte hunnit gå igenom ännu.

Matilda hjälpte mig att stryka kläderna inför fotografering, men hon trodde att det viktiga var att kläderna blev varma, inte släta!

Storlek 74

Här kommer ett urval barnkläder storlek 74 som jag vill bli av med:


Bodys


Klänning


Fodrad vindjacka


Blommig tröja


Fodrad byxa


Fodrade jeans och kamouflagebyxor


Hello Kitty-klänning


Prickig klänning


Rosa body med dekorationsknappar


Storlek 68

Här kommer ett urval av barnkläder i storlek 68 som jag vill bli av med:


Bodys


Byxor


Dress, tröja och byxor


Munkjacka och byxor i velour


Finklänningar


Slipover


Tröja


Dress, tunika med tillhörande byxor


Äppelmönstrad tunika

Samma här, säg till om du vill ha!

Storlek 62

Här kommer ett litet urval av de barnkläder jag har i storlek 62 som jag vill bli av med:


Brumma-dress, tunika och byxor


Fodrade kamouflagebyxor och jeans


Munkjacka + byxor och en kortärmad t-shirt med krage och knäppning


Finklänning med tillhörande underbyxor


Pyjamas


Vindjacka

Hojta till om du vill ha något!

Såld!

Nu är vagnen såld och idag kan det hända att man även blir av med lite barnkläder, då de som köpte vagnen ska komma tillbaka och titta. Hoppas de vill ha spjälsängen också, så blir jag även av med den.
Jag är lite lättad att jag inte var hemma igår när de kom och köpte vagnen, jag hade kanske börjat gråta. Micke kände sig lite sorgsen också. De som köpte vagnen var så glada och tyckte den var jättefin!

Pådrag

Det sista jag sa till Mimmi innan jag släppte ut henne idag var: Du får inte smita! Det tog ungefär tjugo minuter innan hon och grannpojken hade stuckit iväg på sina cyklar. Eftersom jag är van att hon sticker iväg, och kommer tillbaka, blev jag först inte så orolig. Men tiden gick och vi mammor började leta. Efter en stund var halva lompis engagerade i letandet. Vi var överallt där barnen kunde tänkas vara, men vi hittade inga barn och ingen hade sett dem.

Jag ringde till Micke och berättade, han stack från jobbet och hittade dem på leklandet. Där hade vi ju letat, men när vi varit där hade barnen säkert varit på fotbollsmatch, för det berättade de att de varit. De hade även varit på ridklubben och tittat på hästarna.

Hur som helst kom de hem igen, utan minsta tecken på ånger eller skam. Nu är det utegångsförbud resten av den här dagen och cykeln blir inlåst fram till nästa sommar. Det dumma är att beteendet är mamma upp i dan...

Fortfarande arbetslös

Jag började ju jobba. Det blev en dag. Sen har det inte blivit mer och kommer nog inte bli mer, iallafall inte på det stället som visade sig vara en stor besvikelse.

Igår fick jag mail om ett annat jobb jag sökt och det blev liksom spiken i Kiruna-kistan, även om den, så att säga, är helt igenbommad redan. Än en gång var jag inte den som fått jobbet. Medan jag öppnade mailet hann jag tänka: Om jag får jobbet, flyttar vi inte då? Det hade ju varit mer möjligt att vi hade kunnat stanna kvar ifall jag fått det jobbet. För det var ett roligt jobb, som jag mycket väl hade kunnat tänka mig att gå till med glädje i hjärtat och sinnet. Men så var det ju inte. Lika bra det.

På onsdag ska jag gå och träffa min jobbcoach, som även är studievägledare, och tillsammans med henne arbeta fram en plan om hur jag ska gå till väga där nere i södern. Jag känner att planen jag har arbetat fram är lite för spretig och pekar inte alls mot ett uppsatt mål utan med mot flera tänkbara möjligheter. Måste fokusera!

NY jacka?

Skulle inte tro det. Matilda har den fula ovanan att tugga på sina jackor som en hundvalp. Hon biter både på kragen och dragkedjan. En jacka, som i övrigt är jättefin och hel, går inte att stänga längre. Hela dragkedjan måste bytas. En annan har inte länge kvar.Den går fortfarande att stänga, tack vare kardborreknäppningen

Idag budade jag på en jacka på Tradera, som jag vann. 85 kr blev det. Mer lägger inte jag på en jacka åt den där ungen tills hon lärt sig att inte tugga på dem! Då kanske hon får en ny jacka. Tillvidare får hon hålla tillgodo med bättre begagnade.

Börjat säga adjö

44 dagar kvar av livet i Kiruna. Om 44 dagar tar vi våra grejer och åker söderut. Det som egentligen bara skulle bli ett par år, blev till tio år och om 44 dagar är det över. Det känns både roligt och sorgligt. Jag har 44 dagar på mig att säga adjö till allt och alla. Idag sa jag adjö till elljusspåret.


Löööördag

Fick sovmorgon idag, trots att båda barnen kom smygande in i sovrummet vid sextiden imorse. Men de somnade om båda två, även jag, sen steg vi upp vid niotiden.
Det ser ganska fint ut ute och jag funderar på att släppa ut vilddjuren. De håller på att riva lägenheten och förstöra mitt fina lördagshumör.


Här har Mimmi fastnat i dockvagnen och försöker komma loss, Viktoria betraktar

Jag ska ta och öppna altandörren och känna efter vad det krävs för kläder idag. Känner på mig att det är långkalsonger som gäller idag.

Vagnens tid är över

Nu har jag tvättat vagn i ett par dagar och idag har den nog torkat färdigt också så att jag kan monterna ihop den och ta några bilder. Sen ska den ut till försäljning! Nu är barnen stora och får inte åka vagn mer. Om de är riktigt snälla och ber snällt kan de få åka paraplyvagn nästa vår.

Hur som helst ser vagnen ut som ny! Både Viktoria och Matilda gick och sneglade på den igår och ville hemskt, hemskt gärna kladda ner den med något, vadsomhelst, för den ser så himla fin och fräsch ut. Men den har klarat sig. Hoppas jag hinner ta kort på den och ställa undan den innan de har smutsat ner den.

Nu börjar jag få ångest i magen över att jag ska sälja vagnen, spjälsängen, bilbarnstolen och bärselen. Ska jag inte ha någon fler bejbis? Är bejbistiden över för alltid? Nä, nu tänker jag inte mer på det. Sälj, sälj, sälj!!Övning ger färdighet

Sitter och lyssnar på mig själv i lurarna och är självkritisk så det stänker om det. Om jag bara missar en liten ton lite litegrann så blir jag så jäkla sur på mig själv. Anledningen till att jag missar överhuvudtaget är bara för att jag är slö när jag sjunger, för om jag lägger energi i varenda ton blir det inte fel.

Det jag lyssnar på nu är inspelat i replokalen när vi repade förra gången. Det är lite otajt, vi spelar lite fel och jag missar några ord ibland och några toner ibland. Men det är väldigt nyttigt att sitta och lyssna så här mellan repen så man skärper sig nästa gång.

Det är inte mig Viktoria har i lurarna här...

...och riktigt så där gullig är inte jag i lurar...

Så läskigt

Det är otroligt läskigt att köpa hus. Det är så mycket man måste veta eller ta reda på. Man har hela ansvaret vilande på sina axlar och skiter det sig sitter man jäkligt risigt till. Nu är jag ganska lugn, eftersom huset vi köper inte kostar flera miljoner. Men ändå är det skitläskigt. Vad gör man om det visar sig att huset är trasigt någonstans? Vad gör man om det inte funkar som det ska? Och vi flyttar inte direkt nästgårds, utan nästan hundra mil bort!

Hittills har det bara känts roligt och spännande, nu börjar jag bli rädd. Vi har aldrig gjort något sådant här förut. På ett sätt är jag så stolt över oss som verkligen gör det! Vi bryter oss fri från det invanda, välkända, uppkörda gamla hjulspåret och kastar oss handlöst tvärs över landet till något nytt, okänt och främmande. Vi har en bekant som tog sitt pick och pack och flyttade till andra sidan jorden. Där ligger man ju i lä, så egentligen har vi inte så mycket att nervösa oss över.

Men ändå... Ett hus. Det kostar en massa pengar och vi ska bo i det. Vi ska lita på att det är helt och rent. Vi ska ge oss in i djungeln av försäkringar, elbolag, kabeltvleverantörer, telefonileverantörer och fan och hans moster. Hittills har jag ju känt att man alltid gör en dålig affär, oavsett vilken affär man gör. Nu känns det lite allvarligare, det handlar om lite för mycket pengar.

Trots allt detta vet jag att jag inte kan strunta i den här flytten och låtsas om att allt är fint och att jag klarar att bo kvar här. I det långa loppet är det läskigare att bo kvar, för jag kommer aldrig få ett jobb som jag trivs med här, jag kommer inte kunna utbilda mig, jag kommer inte att göra något roligt förutom att spela med bandet, jag kommer inte ha ett givande liv, jag kommer inte att hälsa på min syster särskilt ofta och så vidare. Jag skulle ångra mig resten av mitt liv om jag inte flyttade nu när tillfälle gavs. Hur läskigt det än må vara.

Tystnad

Barnen och pappan är hos farmor och farfar. Tvn är avstängd. Ingenting låter förutom diskmaskinen i köket, och torktumlaren som susar på inne i badrummet. Det är ganska skönt att vila öronen och få fundera litegrann över vad som ska göras den närmaste tiden.

Imorgon ska jag försöka hinna med att lägga annons på barnvagnen, spjälsängen och bärselen. Jag ska försöka ta någon bra bild på alltihop. Sen måste jag göra en ny budgetkalkyl eftersom den gamla försvann spårlöst från datorn. (Det tog en hel dag att göra den, så det känns ju sådär.)

Sen ska jag fortsätta med barnens kläder och sortera dem. Hoppas att Matildas gröna jacka kommer fram, den har varit borta länge nu.

Och sen hade jag kunnat ringa Kirunabostäder om de inte hade haft stängt resten av veckan. Men jag kan ringa till verksamhetschefen på barnomsorgen i Bergsjö och tala om när vi kommer att flytta ner!

Och annars kommer jag väl dricka några koppar kaffe också under dagen och avsluta med att repa med bandet.

Tänk vad lite tystnad kan göra för planeringen.

Här är vårt barnklädeslager

Var upp på vinden och hämtade allt jag hittade. Så här mycket är det:

Och jag har ändå en del att rensa ut ur deras klädskåp...

Barnkläder till förbannelse

Nu har jag tömt ut alla barnkläder ur skrubben för att sortera om och packa. Jag ska sortera ut alla kläder som är för små åt Viktoria och alla kläder som jag tror att vi inte kommer att använda. Hugaligen vad mycket barnkläder vi har! De har nästan lika mycket kläder som jag! :) Och på vinden finns det ännu mer.

Bra bra och stress

Och precis nu började internet att funka igen. Det har varit borta sen i förmiddags. Tur jag hade en massa svamp att ta hand om så jag slapp bli helt galen.


Kantareller och kantareller

Nu ska jag snart iväg på bandmöte, sen ska jag kanske baka om jag orkar. Är helt uppe i varv, likaså resten av familjen. Vi springer omkring som yra höns hela tiden och det blir lite kaos då.


Trött...

Igår satt man uppe lite för länge och umgicks. Jag kom nog inte i säng förrän efter två, och det brukar sällan hända! Idag är jag trött som en gnu, typiskt när det äntligen har blivit fint väder ute. Men jag kvicknar väl till snart hoppas jag.

Det blir en till koll på huset idag, lite kompetteringstittande innan vi åker hem. Jag ska även få träffa en häst senare. Tanken är väl att jag ska rida också, det ska bli spännande! Just nu känns det nästa lite för spännande.

Nää, man kanske skulle svepa ett par-tre koppar kaffe och se om det händer nåt. Eller så kanske jag slänger mig i sängen igen.

Hur gör man?

Då ska man bli husägare då. Det har snurrat många tankar i huvudet i natt, ändå har jag lyckats sova ganska bra. Barnen var snälla och sov ända till efter åtta! Äntligen en hel natts sömn med sovmorgon på det. Härligt!

Före jul ska vi alltså flytta in i vårt hus. Vårt allra första hus. Hittills i mitt liv har jag bara bott i lägenhet. Nu ska jag bo i hus och jag vet inte riktigt hur man gör.

Det är så mycket som ska fixas och väljas. Vad ska vi ha för elbolag? Vilken internetleverantör? Vad blir det för kabeltv? Vi måste köpa en snöskyffel och en gräsklippare. Vi måste lära oss hur man värmer upp huset.

Dessutom måste vi lära känna området! Vi ska flytta till ett ställe som vi besökte för första gången i våra liv igår. Jag har varit i själva samhället en kort sväng innan. Jag vet ungefär var skolan och affären är. Resten ska vi lära oss. Det är nytt på så många nivåer.

Det är lite kul att vara nybörjare, och det tar nog inte så länge innan det nya livet är den där välbekanta vardagen. En helt ny värld och ett nytt liv. Tänk va! Vilken grej!

Oj, vad det händer!

Igår bilade vi ner från Kiruna till Sundsvall. Idag har vi tittat på hus. Det händer mycket och det snurrar i huvudet. Men i magen känns det bra. Vi är omtumlade men glada.

Regnet har vräkt ner hela dagen, men nu lyser solen rakt på mig genom fönstret. Imorn ska vi försöka ta det lugnt och inte göra mycket alls. Jag kanske ska iväg och rida lite.

Det är mycket nu! :)

Köksväggen i Slagnäs

Jag satt och gick igenom lite bilder och tänkte visa lite om hur det blev i Slagnäs när vi var där och renoverade i somras. Jag ville egentligen inte ha någon vägg mellan köket och rummet, men eftersom den väggen är orginalstugan så var den svår att ta bort. Istället ska vi ha timret framme, obehandlat, och så här gick det när vi tog fram timret:


Här är väggen som den sett ut sen femtiotalet, skulle jag tippa


Micke börjar bryta loss skivan


Under skivan dolde sig gamla, gamla tidningspapper


Här har jag börjat blöta, skrapa och putsa för att få bort allt tidningspapper, all mossa och gamla trasor. Dessutom alla små spikar som tidningpappret satt fast med.


Lite putsande kvar, men ungefär så här kommer det att se ut!

Vi hade tur att golvet i köksdelen var okej! Så där inne blir det fint trägolv. Micke var och kröp för att se hur golvet mådde.

Dykning


Då får man väl hitta på

När man inte äter vitt mjöl och sånt, så får man väl vara lite uppfinningsrik när man lagar mat. Och om man är som jag och ogillar att laga mat efter recept så får man väl hitta på någe då! Idag hittade jag två sejfiléer i frysen, som jag tinade, skar i tärningar, dubbelpanerade i fullkornsdinkelmjöl med curry, ägg och sen kokosflingor. Och så råris till det och en dressing på creme fraiche och sambal oelek.

Jag tog en bild, men det såg ärligt talat inte lika smaskigt ut som det var, så jag lägger inte upp den. :)

Medicin

Viktoria fick träffa en läkare i maj, för vi misstänkte att hon hade astma. Läkaren skrev ut medicin åt henne som hon skulle ta två gånger om dagen hela sommaren i en slags inhalator, Nebunette. Den skulle vi spraya in medicinen i och så skulle hon andas genom masken i andra änden. För att försöka vänja henne vid den fick hon sitta och hålla den, leka med den och försöka bekanta sig med den. Men så fort jag spryade medicin i den skydde hon den som pesten och vägrade ens hålla i den. Att sätta masken över hennes mun var uteslutet, hon sprättade som en korv i het stekpanna, viftade på armar och ben och skrek som en stucken gris.

Alla jag pratade med och läste råd ifrån sa att det bara är att tvinga dem att andas i den hur hemskt det än må verka. Jag provade, höll fast henne och försökte trycka fast masken över hennes näsa och mun, hon blev hysterisk. Det var så hemskt att jag inte försökte mer, vi började istället spraya medicinen rakt i munnen och försökte pricka in en inandning. Då och då under sommaren har jag plockat fram den där Nebunetten och försökt få henne att andas i den, något andetag har gått bra, sen har panik utbrutit igen.


Den ser ju inte så jäkla kul ut alltså

Hur som helst, i torsdags var vi till läkaren igen för att följa upp Viktorias astma. Hon lyssnade på andningen och tyckte det lät bra. Hon frågade hur det gick med medicinen och jag berättade som det var. Hon sa att vi skulle ha tur om Viktoria hade fått i sig någon medicin, eftersom det mesta hamnar i magen om man inte använder Nebunette. "Tänk om barnet får ett riktigt astmaanfall, då måste man ju tvinga dem att andas in medicinen!" förklarade hon för mig när jag sa att jag inte ville tvinga henne.

Okej då, tänkte jag. Vi provar väl igen.

Nu har Viktoria blivit förkyld och då ska hon ha två olika mediciner, fyra gånger om dagen. Så jag plockade fram Nebunetten och provade imorse. Tro det eller ej, det gick hur bra som helst! Ett par protester bara, sen andades hon i masken som att det inte var någonting!  Och det var ingen engångsföreteelse heller, andra gången hon fick medicinen idag gick det ännu bättre. Hon skrattade till och med mellan andningarna!


Så kom vi ut idag iallafall

Jag vaknade före barnen idag, kors i taket. Jag hann duscha och klä på mig innan första ungen ropade från barnens rum. Det händer inte varje dag, kan jag säga. Så jag var utvilad och glad idag, därför blev det leklandet med de andra mammorna och deras små barn.


Viktoria, liten på stora leklandet 


Matilda hoppar studsmatta

När vi kom dit var vi lite tidiga, de hade egentligen inte öppnat ännu, men de var snälla och släppte in oss iallafall. Därför var vi de enda där och barnen kunde springa omkring som de ville. Även jag fick leka en stund, åka rutschkana och skjuta bollar. Tänk vad roligt det kan vara ibland!
Alltså fejjan

Jag gick med i facebook 2007 och då var det bara kedjebrev, nallar, hjärtan, änglar, rosor, puss och kram, gulle gull och andra hemskheter. Jag gick ur ganska snabbt. Sen återupplivade jag mitt konto igen och de där hemska, hemska kedjebreven hade försvunnit. Istället hade ett annat fenomen uppstått, nämligen kopiera och lägg på din status-fenomenet. Nu är det den ena efter den andra fyndiga statusrapporten som sprids som löpeldar genom facebook, främst av den kvinnliga delen av medlemmarna.

En särskild kommentar som jag stört mig mest på hittills är den om man älskar sina barn. Älskar du dina barn över allt annat, kopiera och lägg på din status. Nej, men det är väl klart att jag hatar mina barn. Det fattar ni väl?

Men nu har den statusen fått konkurrens av den mest idiotiska statusrapporten jag någonsin sett, nämligen denna:
Det finns ett rykte som går runt som säger att pojkar är starkare än flickor.. Oh!Snälla, kan du bära en 4 kg bebis i magen i 9 månader? Kan du städa, laga mat och prata i telefon samtidigt? Kan du bränna din panna med locktången och inte klaga? Kan du gå hela dagen i klackar? Kan du gråta hela natten och sedan vakna upp nästa morgon som om allt är okej? Kom ihåg killar, tjejerna är bara hjälplösa tills nagellacket torkat. Sätt upp detta på din status om du är stolt över att vara tjej...

Alltså, är det vad det innebär att vara tjej så är jag låååångt ifrån tjej. I och för sig är jag 34 år och räknas kanske inte som tjej längre, men det ska väl vara någon slags stolthetsgrej för det kvinnliga könet.

För det första har jag inte burit en endaste 4 kilos bejbis i magen i nio månader. De vägde båda under 3,5 kilo när de föddes. Dessutom vägde de ju inte det i ögonblicket de blev till där i livmodern. Det tog ju ändå ett tag innan de ens kom upp i kilot. (I vissa av dessa statusrapporter har den där bejbisen vägt både 7 och 9 kilo, snacka monsterbejbis!)
För det andra skriker jag nog "Aj faaan!!" om jag skulle råka bränna mig med locktången, någon av de väldigt få gånger jag använder den. Precis som jag sitter och svär ramsor över epileringsmaskinen, ojar mig för vaxremsorna och biter ihop när jag borstar håret den där enda gången i veckan.
För det tredje går jag nästan aldrig i klackar, det är inte många tjejer jag känner som gör det. Någon gång till fest, kanske. Ett par, tre timmar på en kväll. En hel dag? Nae. Jag kan inte gå en hel dag i klackar helt enkelt.
Och varför gråter tjejer hela natten? Är det för att de förtryckt smärtan från locktången och de högklackade skorna hela dagen, så de måste gråta ut på natten? Eller finns någon annan anledning till att de inte sover om nätterna? Jag sover på natten. Eller försöker, när jag får för barnen. Om jag nu skulle gråta hela natten hade jag fan i mej aldrig låtsats att allt var okej dagen efter! Jag hade sett till att försöka åtgärda det problemet istället. Utan sömn blir man galen.
Det värsta av allt är slutklämmen att vi tjejer bara är hjälplösa till nagellacket torkat. Alltså, jag vill ALDRIG ingå i en kategori människor som är hjälplös på grund av nagellack. Aldrig. Hör ni mig? ALDRIG!

En utav sakerna stämmer dock, jag kan städa, laga mat och prata i telefonen samtidigt. Men det händer inte så ofta eftersom det är få saker jag så ogärna gör som att prata i telefonen.

Kopiera detta inlägg och sätt på din status om du är stolt över att inte va den där tjejen.

Slängmani

När vi flyttade till den här lägenheten för nästan exakt två år sedan läste jag boken Rensa i röran med Feng-shui och gjorde mig av med nästan allt löst vi hade. Först hade vi loppis, kläder blev skänkta till Röda Korset, grejer och möbler gick till Bumerangen och det som inte gick att överlåta åt någon annan slängde jag. Jag slängde så mycket att jag själv kände mig tio kilo lättare på kuppen.

Nu är det dags igen. Och den här gången ska vi flytta långt, inte bara tvärs över stan utan nästan tvärs över landet. Den här gången blir det värre, eller bättre, beroende på hur man ser det. Jag har inte tänkt släpa med mig onödiga grejer nittio mil av sentimentala skäl. Det är bara idiotiskt.

Idag tog jag fram sopsäcken och hjälpte barnen att städa. Matilda blev väldigt orolig och sprang omkring och försökte rädda så mycket hon bara hann genom att gömma det i dockvagnen och lilla ryggsäcken. Jag tömde dock dem också. De fick behålla sådant som var helt och komplett, resten åkte i sopsäcken. Men det här är bara början, jag kommer att slänga mycket, mycket mer.

Och för att jämna ut orättvisorna kommer jag slänga en hel del av mina egna saker också.

Ett exempel

Här är en som vi kan skylla på för den krångliga försäkringskassan!

Hemma

Idag är det fredag, men det känns som vilken vardag som helst. Min käre maken jobbar tillochmed måndag, så det är inte helg för oss förrän då. Matilda fick feber igår, inte oväntat då de andra barnen hos dagmamman haft feber och var hemma igår. Hon är inte så medtagen, men varm. Det kommer bli en lång dag. Viktoria är sympatisjuk och får vara hemma hon också. Jag skulle egentligen ha varit på mitt nya jobb, men jag var inte tvungen att komma. Och jag kan inte ringa och säga att jag inte kommer, för jag har inte telefonnumret dit eller till någon av dem som är där. De märker iallafall att jag inte kommer.

Idag är andra dagen i mitt liv jag tar VAB. I onsdags var första dagen. Innan jag ska logga in på försäkringskassans hemsida, måste jag förbereda mig mentalt så att jag inte bryter ihop av allt krångel. Då morrar jag lite över de som har fuskat med ersättning från FK. DET ÄR ERAT FEL ATT DET ÄR SÅ JÄKLA KRÅNGLIGT ATT HA MED DEM ATT GÖRA!! Skäms på er. Det finns en massa bidrag man har rätt till, men jag orkar inte söka för att det är så djävulskt besvärligt. Jag höll på att bli gråhårig av att söka bostadsbidrag en gång. Och anledningen till att jag aldrig har tagit ut VAB förrän i onsdags var just på grund av rädlsa för mer krångel, inte för att jag inte ha behövt det. Ska det vara så?

Hoppas barnen samarbetar idag. Så jag slipper sjukskriva mig själv för nervsammanbrott. Nej, det är alldeles för krångligt. Ingen får ju sjukpenning idag, så det hade inte ens varit lönt att försöka.

RSS 2.0