Skyltat

Jag vet inte varför jag tycker att den här skylten är romantisk.

Den är fin på nåt vis.


Äntligen i soffan

Idag blev det äntligen av att bygga vinterhage till Svante. Jag har knutit upp tråd och knutit tråd, virat ståltråd och skruvat isolatorer, så nu är jag öm i fingrarna. 


Sen for från Gnarp, förbi Casinot in till Birsta för att veckohandla tillsammans med resten av Sundsvall.
Hmmm.... Kanske ska sluta handla nu?

Ungarna fick ansiktsmålningar på Ica. Lekrummet där var öppen och TACK FÖR DET säger jag. De hade precis börjat bli olidligt gnälliga.

Sen tillbaka till Gnarp, in med hästarna och nu sitter jag ääääntligen i soffan med ömma fingrar och fötter.


Vabbak

Lilla ungen har feber, till och från, så hon får vara hemma idag. Då bakar vi! 

Jag har infört köpförbud på kakor och kaffebröd i det här huset, för att alla envisas med att blanda palmolja i allt. Då får man baka istället, men det är ju jätteroligt! Speciellt med den hjälpredan.


Strategiskt

Utanför Systembolaget. Gegg

Dagens i-landsproblem: tog för mycket cornflakes i yoghurten. 
Gegg
Känner mig ändå på rätt bra humör idag. Trots att kroppen inte vill som jag vill. Speciellt på natten då jag vill sova och den vill bara klaga på alla sovställningar jag försöker hitta på. Mopeden var dock väldigt bussig och startade trots att det var -12 grader ute.

Nu blir det träff med arbetsgruppen i skolan via datorn. Sen dax för sjukgymnastbesök, vilket ska bli spännande nu när jag inte har ryggskott!


Välkommen hem


Min händige make har snickrat ihop ett fågelbord. Tittar man noga ser man belysningen, som drivs av solceller. Hoppas småfåglarna kommer att trivas!

En miljon!?

När jag står så här och skrapar spishällen, brukar jag låtsas att jag står i Nyhetsmorgon och skrapar Triss.Hurra!

Ryggskottet har gått över, för den här gången. Medan maken och barnen är på 3-års kalas, tänkte jag passa på att städa lite här hemma för att fira ryggskottets frånfälle. Istället börjar det kännas som influensa i kroppen. Jag trodde jag fått feber och var tvungen att ta tempen. 36,5 grader. Ingen feber, alltså. Så ska svepa den här:

och hoppas att den funkar bättre än den förra. MÅSTE dammsuga. Sen plugga. Så min grupp inte tror att jag hoppat av.

Svaret

Som svar på mitt utskällningsmail:Skitungar

Vad fasen är det här för installation?!Superhjälte

Kollar "Spindelmannen" och undrar varför jag inte blev nån slags superhjälte i somras när jag blev biten av en broms. Nä, rosfeber fick jag istället. Bromsjävel.Trafikkaos

Det är inte meningen att vi ska åka till Hudiksvall. För ett par veckor sen när vi var på väg hem därifrån hade en bil börjat brinna på E4:an och vi stod och väntade i en timme. Barnen var inte roliga då, kan jag avslöja. 
Idag hade en lastbil vält och bilkön var hur lång som helst. Men vi smet in i skogen och med hjälp av vägvisare hittade vi ut på andra sidan bilkön och kunde hinna hem innan det var läggdags. 
Anledningen till att vi åkte till Hudik idag var att Måns kräkts och varit hängig. Så det blev ett besök hos veterinären som konstaterade att han inte var förgiftad och hade inte någon infektion. Återstår att se om han fått i sig nåt olämpligt, då. Nu är vi iallafall hemma igen.

Måns med plåster på båda frambenen.


Ibland blir jag bara så......jävla förbannad!
Jag är ett stort fan av teknik och teknik som fungerar enkelt och smidigt, med bara en knapptryckning eller att man kopplar i en sladd, eller liknande.
På filmen ovan finns en digital copy som man enkelt lägger i datorn, kopierar och sen kan lägga över till sin mobila enhet, typ telefon eller surfplatta. Jättenkelt!! 
Jo hejsan!
Först sätter man i dvd i datorn som säger att programmet som behövs till kopieringen måste uppdateras, vilket görs från en hemsida. När det är gjort behövs ett annat program som måste laddas ner från en annan sida för att du ska kunna spela upp filmen i din mobila enhet. För att ladda ner det programmet måste du skapa ett konto, och, ingen fara, det kostar dig ingenting! Du kan vara standardmedlem vilket är gratis. Fyll bara i dina uppgifter och dina kreditkortsuppgifter i rutorna. Och det betyder inte att detta kommer att kosta något, utan kreditkortsuppgifterna behövs bara om du vill uppgradera ditt medlemsskap från standard till premium senare. Eller nåt. Det kostar iallafall inget. När du fyllt i dina uppgifter kommer du till sidan där du ska välja medlemsskap. Problemet är bara att det inte finns något standardmedlemskap som alternativ, endast prova på premiummedlemsskap gratis i 5 dagar! Gratis! Helt gratis! 5 dagar! Övriga 4 alternativ var bara alternativ på hur mycket du var villig att betala just nu. Ok, när du valt ditt gratis-prova-på-medlemsskap så kommer du till en sida där de tacksamt uppmanar dig om att du ska klicka på gå-vidare-knappen för att du då skänker $1 till UNICEF. Något annat alternativ finns inte. Ditt gratis-prova-på-medlemsskap kostar alltså $1, där, direkt, och är inte längre gratis. Jag gick inte vidare från den sidan. Jag gick tillbaka och tittade på Support-fliken. Högst upp i listan på vanligaste frågor stod "Varför debiterade ni mig $34.50 för mitt gratis-prova-på-medlemsskap?"
Ja, tänkte jag, varför gjorde de det?
För att det är ett förbannat jävla lurendrejeriföretag!!
Jag mailade dem och talade om det för dem. 
Ska bli intressant att se svaret. 
Någon film i mobilen fick jag dock inte se. Trots att det skulle vara så enkelt. 
Suck.
Här är ett annat blogginlägg om sidan. En varning. Note to self: googla alltid blogg-inlägg om nya sidor som kräver kontoregistrering. Det kan finnas en varning!
 
Tilläggas bör att jag inte alls har något emot att betala för tjänster jag vill använda. Jag betalar gladeligen för tjänster som fungerar och underlättar min vardag. Jag älskar till exempel fenomenet Spotify och betalar dem 99 kr i månaden, utan problem. Jag har ett program i datorn som heter AdBlock, där får man betala vad man vill. Om man vill. Det går att ladda hem det gratis. Det går att betala jättemycket. Du får välja. (Jag betalade typ 70 spänn, tror jag). Jag hade kunnat betala för det här programmet jag nämner ovan också, om de bara hade informerat om det från början! Men när de luras och säger att allt är gratis och kostar inget och bla bla bla så blir jag förbannad och tvär och tänker fanimej inte ge dem en jävla spänn! Så det så. 

Då ska vi se

Försöker plugga. Står i köket under lysröret men håller ändå på att somna. Maken åkte och köpte sån här åt mig

Så nu ska vi se om det funkar. 

Arbetsställning

Sitter och ska plugga. Det är jobbigt. Jag har satt en värmedyna på ryggstödet på stolen. Det hjälper för ryggen, men efter ca en kvart börjar det stråla ut i benet och lägger sig och värker precis vid knät. Jag skulle ha ett löpband och ett höjbart skrivbord, då kunde jag gå och plugga. Det hade varit något.
 
Idag ska jag iallafall lära mig något om teorier i hälsofrämjande arbete. Hur når man människor så att de börjar förändra sin livsstil till det bättre? Det är vad de här teorierna ska berätta för mig. Imorgon har vi seminarium om etik inom hälsofrämjande arbete. Det är sådant jag inte riktigt tänkte på innan jag började den här utbildningen. Till exempel det att en åtgärd måste vara kostnadseffektiv och inte nödvändigtvis gå till dem som mest behöver det. Det är inte så jäkla lätt. Men intressant. Många dilemman.
 
Så tänker jag att jag är så glad att jag pluggar, även om det är svårt att sitta, nu när jag har ryggskott. Men jag fick ett par övningar av sjukgymnasten igår som faktiskt hjälper, så imorn hoppas jag att det är så pass att jag kan rida. Svante måste ut i skogen!
 
 

Åt helvete

När kroppen är åt helvete och bara bråkar får man ta till knep för att muntra upp sig själv. Inget sätt var väl bättre än det här: 
 

RSS 2.0