Snoriga barn

Jag har två snoriga barn, ett som inte kan snyta sig och ett som vägrar. Det är så tråkigt när bejbis vaknar flera gånger om natten för att hon är täppt i näsan, för det är inte så mycket man kan göra för att hjälpa henne. Hon får näsdroppar och om det är riktigt illa tar vi fram snorsugen, men den är inte så populär.
Det större barnet, som vägrar fräsa, får man springa efter och våldtorka då och då.
Nåja, tur att det bara är snor och inte något annat otrevligt. De är pigga och glada ändå. Det går nog över snart.


RUT-avdraget

Alltså, det här med avdrag för hushållsnära tjänster, jag har en idé om det. Jag har inte anställt någon för att utföra mina hushållsnära tjänster, jag gör dem själv, borde inte jag få det där avdraget som bidrag då?

På något konstigt sätt räknas inte de hushållsnära tjänsterna som arbete om man gör dem själv. Hm.


Handla på nätet

Husse jobbar järnet och därför beställde jag lite kläder åt oss idag. Jag hade faktiskt rätt bra rabatt, så jag behöver inte skämmas så mycket. Vi köper nästan aldrig kläder åt oss själva. Matilda har fått ärva massor, så hon behöver egentligen inte så mycket nytt, men en sommarjacka får hon ändå. Jag insåg dessutom till min ganska stora besvikelse att den där ansamlingen på min mage, som blivit kvar sen förlossningen, kommer bli rätt svettig att bli av med, så jag köpte mig ett par byxor. Annars hade jag kanske fått gå i ankeborgskostym de varma sommardagarna. Men, jag klippte till med ett par springskor också, så magen ligger pyrt till.


Solskenspromenad

Vi promenerade till affären och handlade. Allt jävla bajs på gångstigarna höll på att förstöra min dag. Jag fick tjata och tjata på Matilda att se upp var hon satte fötterna. Hon ville ju bara hoppa i vattenpölarna! Överallt var det bajs, bajs, bajs, bajs, bajs. Fy helvete vad äckligt det är. Jag blir så arg att jag nästan kräks.

Matilda var iallafall både snäll och jätteduktig, hon klarade av att gå ganska långt och inne på affären skötte hon sig nästan helt perfekt. En gång smet hon, kilade iväg bakom hyllorna och skrek "TITTUT!". Det blev inte ens kaos vid godishyllorna.

På vägen hem gick vi förbi stallet där det var tävlingar idag. Men vi kom givetvis i pausen. Vi tittade lite på hästarna innan vi gick hem.
Väl hemma fick jag tvätta hjulen på barnvagnen. Diskmedel och hetvatten. Nu är den redo för nästa promenad. Hoppas de sopar ute snart!

Och förresten så är hästbajs inte ens en tiondel så äcklig som hundbajs. Så det så.

Andra bajsinlägg.


Samla stjärnor

En gosestund mellan Viktoria och Matilda

Tillslut har den hamnat där, på kylskåpet, belöningstavlan, eller vad man nu ska kalla den. Jag har förklarat för Matilda att när hon är duktig får hon en guldstjärna, och när hon har samlat tio stjärnor gör vi något kul. Då blir det leklandet eller badis. Hon har samlat ihop tre stjärnor redan. Idag kan det bli en till när vi ska gå och handla. Hon måste gå hela vägen till affären och vara duktig när vi är därinne. Hon är så busig och när hon härjar för mycket och jag säger till henne, slänger hon sig på ner, skriker och dunkar huvudet i golvet. Igår frågade hon om hon kunde få en glass, när jag sa att glassen var slut slängde hon sig ner, skrek och dunkade huvudet i golvet. Pust! Hon är en riktig treåring nu, alltså. Förresten så gjorde hon samma procedur när hon bad om en stjärna fastän hon inte riktigt gjort rätt för den. "JAG VILL HA EN STJÄÄÄÄÄRNA!!!"

Vår morgonrutin är inte någon trevlig historia den heller när hon vägrar äta frukost. Så nu slipper hon, så vi slipper bråka. Hon är ju mitt hjärtegryn! Men jisses vad hon kan göra mig frustrerad. Det är väl så det är, livet som småbarnsförälder.


Isklump i pannan

Så kan det gå, när man går i godan ro och det tinar på taken. Smask, sa det, en isklump rakt i huvudet. Jag gick och höll lilla Mimmi i handen. Vilken jädrans tur att det var jag, och inte hon, som fick den i huvudet. Glasögonen flög, men höll. Nu sitter jag här med bula och huvudvärk. Ska inte sitta här för länge, känner jag.
Nu blir det fredagsmys resten av den här dan.


Väder

Idag har det varit 6 plusgrader och snöfall. Galet väder. Jag hoppas att solen spricker fram imorgon. Och jag hoppas att temperaturen håller sig under nollan inatt och resten av nätterna den här veckan. Till helgen blir det nämligen en tur till stugan.
Den här gången kanske jag tar med mig skidor och pjäxor, om jag får någon ledig stund någon av dagarna. Lika bra jag hoppas på det också.


Middagstipset

Jag brukar titta på nyhetsmorgon på tv 4 och har i flera år stört mig på inslaget som kallas "Middagstipset". För det första är det någon stjärnkock som står där, ibland på någon tjusig restaurang, ibland utomhus, ibland i en saluhall eller på någon annan plats som ser lagom trevlig ut. För det andra har denna kock tillgång till alla möjliga sorters råvaror, som kan vara rätt svåra att få tag på om man inte bor i närheten av en saluhall eller står i ett restaurangkök. För det tredje lagar de mat till högst en och en halv person.

En gång minns jag att de hade sushitema, och dagens middagstips bestod av en strimla marinerad tonfisk med tre strån riven morot. Med den middagen får man hoppas att man inte kommer hem från en hel dags kroppsarbete. Risken för en del hårda ord vid middagsbordet lär vara överhängande.

Dagens middagstips känns aldrig som ett bra tips, utan mer som en örfil. Det är faktiskt inte så fruktansvärt ofta man har färska råvaror hemma, inte till vardags åtminstone.

Mitt tips till dagens middagstips är att istället för att ställa en stjärnkock i rutan, låt familjerna från programmet "Familjen Annorlunda" stå för middagstipsen. De tipsen skulle nog vara mer realistiska och användbara för oss vanliga människor. Istället för att lägga fram en kycklingvinge med en skiva ingefära på tallriken, visa hur man gör ett shysst storkok som går att frysa in och variera under veckans dagar.

Alltså, kolla här, hur många av de här recepten kommer du ställa dig vid spisen och tillaga närmaste tiden? Allvarligt?


Barnkalas

Idag fyller lilla Mimmi 3 år, så det vankas barnkalas idag. Jag hade framförhållning och gjorde grunden till tårtan redan i lördags, plus en kladdkaka, för att vi åkte till stugan igår och var borta hela dagen. Idag har jag gjort en kladdkaka till och garnerat tårtan. Vi har hjälpts åt att städa här och blåsa ballonger. Nu vilar lilla Mimmi i väntan på alla gäster. Hon har fått riktigt födelsedagsväder med strålande solsken.

För en gångs skull, kanske på grund av min framförhållning, har jag hunnit duscha och byta om innan alla gästerna dyker upp. Bra att veta, till nästa kalas.


Badrummet

Vi har silverfiskar. Inte så många. Jag har bara sett en åt gången och ganska glest mellan gångerna. Men ändå. Jag gillar inte när de bor i mitt badrum.
Hittills har jag hällt kokande vatten i golvbrunnen med jämna mellanrum. Men trots det såg Husse en silverfisk i förrgår. Idag drog jag på mig gummihandskarna och gnuggade hela badrummet med klorin och disksvamp. Hoppas de håller sig borta nu! Jag får nog fortsätta hälla hetvatten i golvbrunnen ändå.


Inge glid

Det är knepigt väder. Helt grått, duggregn och ett par plusgrader. Jag provade ge mig ut på en skidtur, men gav upp för jag hade glid åt alla håll utom framåt.
Idag blir en dag i fåtöljen.


Hemmapyssel

Husse har åkt till skogs med mat som ska räcka kanske hela sommaren. Men han kommer tillbaka redan i eftermiddag. Själv är jag hemma med barnen och funderar om det blir något pyssel idag. Kanske orkar jag blåsa ett par ägg till, som vi kan måla och hänga i påskriset.
Påskriset håller förresten på att få löv. Vad somrigt det kommer att kännas när en massa björklöv slår ut där på köksbordet.

Jag har funderat på varför man hänger fjädrar och ägg i påskriset. Har det något att göra med att man släppte ut hönsen på våren och de sprang omkring och la ägg i riset så fjädrarna yrde? Det känns som en logisk förklaring. Jag ska nog forska lite i det. Men nu vaknade lilla bejbis och hon vill säkert ha mat, det blir prio ett.


RSS 2.0