Stand-by-vecka igen

Imorse for Micke iväg och jobbade igen. Om en vecka kommer han hem. En vecka som vi hoppas går fort. Förra gången han var borta lärde sig Matilda att vissla och Viktoria började potträningen på allvar. Nu har Viktoria ingen blöja alls, inte ens på natten! Hon bara slutade, tvärt.
Veckan som gått, nu när Micke har varit hemma, har vi fått massor gjort här hemma. Vi fick bort altantaket, oljade in altangolvet, skaffade Gnarps största parasoll, Micke byggde en rutschkana som vi målade, vi fick installerat en luftvärmepump och så hann vi dessutom med att umgås också. Vi hyrde tillochmed film! Så nu har vi sett både Tin Tin och True Grit.

Viktoria är fortfarande sjuk och hostar. Febern har gått över, men inte hostan, och hon är fortfarande lite hängig. Jag får vara hemma med henne imorgon också. Matilda är däremot frisk och har varit i skolan idag.

Nästa vecka kommer mamma, pappa och syster hit, så jag har lite jag ska försöka hinna med. Idag har jag möblerat om i köket och klippt av mig ännu mera hår. Tänk, för ett år sen gick mitt hår nästan ner till rumpan. Nu når det inte ens axlarna. Det är eksemets fel. Men det känns faktiskt ganska skönt att ha kortare hår. Jag hade det nästan jämt uppsatt och så störde jag mig så på alla långa hårstrån som låg överallt. Nu får jag börja om att spara igen. Vi får väl se hur det går. Bara jag blir av med mitt eksem så.

Typiskt att sommarvädret kom tillbaka när Micke åkte och jobbade. Nu är det strålande solsken och klarblå himmel ute. Men det kanske håller i sig nu. Hoppas det. Jag vill ju ha anledning att fälla upp Gnarps största parasoll!

Då var den äntligen

på plats, luftvärmepumpen! Åh, så skönt att slippa elda för värme. Och dessutom kommer det bli väldigt skönt med AC nu när sommaren är på intågande. Tack, käre svåger!


Denna ständiga förkylning

Jag och lilla Viktoria roar oss med att vara förkylda. Ganska tråkigt. Vi hostar båda två, men hon låter värre än mig. Idag har hon vilat och jag har tvättat.


Sminkmåla

Idag stod det målning på schemat. Och montera hängränna.
Staketet ska bort i framtiden, men vi tålde inte se det som det såg ut så det blev lite sminkmålning.


Åh, så fint det kommer bli!

Det tog fem timmar av gediget arbete, men tillslut var taket borta. Vi är inte helt färdiga, staketet ska också bort. Men nu får det vara så här ett tag. Det är ändå betydligt bättre än innan!


Takarbete

Det hemska, hemska altantaket ska bort. Det var en tanke för ca en timme sen och nu är det handling.


Potträning

Tänk, plötsligt händer det bara! Efter en massa övande, övertalningsförsök och mutor så fungerar det där med potta alldeles lysande. Viktoria har de senaste dagarna inte haft blöja alls, förutom bär vi har åkt iväg nånstans. Hon kommer och säger till när hon vill kissa och hon har bara kissat på sig en gång. Det är knappt så jag får ta på henne blöja på kvällen.
Sist jag var och handlade tänkte jag köpa ett paket blöjor, men jag lät bli och det visade ju sig vara ett bra beslut. Nu ska hon bara bli torr på natten också.


RSS 2.0