Förbannade bajs!



Och då menar jag bokstavligt förbannade bajs.
Det absolut värsta med våren är all framtinad hundbajs. Ny bajs, årgångsbajs, hård bajs, lös bajs, bajs som fastnat i en sko, ett däck eller liknande och smetats med en bit efter vägen, bajs som ligger i stora högar, bajs som ligger utspridd i en rad av små kluttar, småhundsbajs, storhundsbajs, bajs mitt på trottoaren, bajs uppe i plogvallen, bajs vid lekplatsen och ibland bajs innesluten i en bajspåse men ändå liggandes på backen.
Jag blir så förbannad! Riktigt arg. Hur i helvete jävla svårt ska det vara, era slöa förbannade hundägare i den här kommunen, att plocka upp HUNDBAJSET???
När jag går med min dotter till dagis går jag inte efter en enda skogsväg, inte en enda cykelväg, inte en enda stig, utan längs en gata med villor på båda sidor. Trots det är det otaliga bajshögar längs den korta vägen. Min dotter är inte världsbäst på att prata men hon kan säga "Mycket bajs!".

Om jag var en glad miljonär, som bara hade fritid hela dagarna, skulle jag vara ute och spana efter slöa hundägare som inte plockar upp efter sina hundar. Sen hade jag plockat upp bajset i en bajspåse, följt efter dem hela vägen hem och lämnat bajspåsen utanför deras dörr. Och det hade jag gjort tills de började hålla efter sina hundar själv.

Om man inte klarar av att hålla efter sin hund så ska man inte ha någon hund. Då får man skaffa sig något annat att roa sig med. Som en undulat till exempel.
En gång ropade jag efter en hundägare som lät sin hund bajsa mitt på en hyrd parkering här i området, utan att plocka upp det, men han brydde sig inte utan fortsatte gå som att ingenting hade hänt.

Jag blir ganska arg på människor som slänger skräp på backen också, men skräpet fastnar inte i skor och barnvagnshjul.
Nä, inför rejäla böter för slöa hundägare. 3000 kr för en bajshög vore rimligt. Jag hade kunnat vara en "Hundbajs-Lisa"!

Kommentarer
Postat av: Sophie

För att inte tala om kyrkoskogen när de töar... HHuuuäääääääää!!!

2009-03-27 @ 13:36:46
URL: http://sophiestar.wordpress.com
Postat av: Sofi

Jag håller med dig! SÅ jobbigt är det faktiskt inte att plocka upp efter sig! Det både ser hemskt ut och luktar hemskt. Sedan är det ju bra att man kastar bajspåsarna i soporna och inte tillbaks på gatan (eller hänger dem i träd). Att det ska vara så svårt...

2009-03-27 @ 17:59:39
URL: http://insulsitas.blogspot.com
Postat av: Pippi

Det är grymt äckligt och så jobbigt är det faktiskt inte. jag "haffade" en gång en annan hundägare som var på väg att strunta i den nyligen levererade högen och erbjöd honom en av mina bajspåsar - oj, så generad han blev hihi Evil me ;)

2009-03-30 @ 18:52:33
URL: http://langstrump.wordpress.com
Postat av: Kicki

Bra Pippi! Fortsätt med det. Antagligen kommer den hundägaren att plocka upp bajset nästa gång, för att inte riskera att skämmas om du skulle komma där igen.



Den äckligaste vägen i hundbajsväg i Kiruna måste vara cykelstigen ovanför bolagshotellet. Det är ca 1 kvadratcentimeter mellan bajshögarna.



2009-03-31 @ 14:01:45
Postat av: Elin

Vidrigt. Hujja.

Har hund själv och fattar inte varför folk inte tar upp. Inte direkt jobbigt. Brukar också köra med den där varianten med att erbjuda en påse om jag ser att någon lämnar. Då kanske de skäms nog för att ta med sig påsar nästa gång!

2009-07-19 @ 16:40:56
URL: http://elinikiruna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0