Avföring

Innan man skaffar barn så har man för sig att det enda småbarnsföräldrar pratar om är deras barns avföring. Och det är alldeles sant! Om det är en nyfödd pratar man om hur regelbundet den kommer, vilken konsistens och färg den har och så vidare. När barnen blir lite äldre ska det pottränas och då pratar man om barnet lyckats kissa/bajsa i pottan, i byxorna, på golvet eller kanske på någon möbel eller något annat skoj ställe. Man pratar om hur lycklig man blir när det kommer i pottan eller i toaletten. Man pratar om hur man ska underlätta för barnet att göra sina behov på rätt ställe, och om bakslag då man måste börja använda blöja igen.
Det är fantastiskt vad mycket det finns att säga om avföring, och det är fantastiskt att det faktiskt är väldigt intressant och roligt att prata om. Iallafall när man är småbarnsförälder.

Här hemma är det fullt upp med potträning. Det har gått tre par trosor hittills idag. En fullträff i toaletten och en skvätt på golvet. Och det är värt det, för jag är ganska less på att byta blöja. Och snart kommer en ny blöjunge, jag vill gärna ha en i taget.

Kommentarer
Postat av: Sophie

Som hundägare då... Vi satt fyra stycken på tåget och berättade högt om hundbajs och mask (spolmask etc) Det tog ett tag innan vi insåg att våra medpassagerare var mäkta imponerade över vårt val av samtalsämne 0:o)

2009-06-18 @ 18:11:12
URL: http://sophiestar.wordpress.com
Postat av: Kicki

Jag tror det finns fler likheter mellan småbarnsföräldrar och hundägare... =)

2009-06-18 @ 18:34:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0