Det tog sin tid

Det var väldigt längesen jag var till tandläkaren. Väldigt längesen. Ungefär tio år sedan. Då slog jag ut en framtand och var så illa tvungen att gå dit. Sen har jag inte riktigt behövt gå dit, även om det är bra att gå och få sig en undersökning med jämna mellanrum.

Men nu är det ju så att jag har bitit sönder en tand, och den måste ju lagas. Sen har jag kommit på att jag antagligen är en "pressare". Förut var jag en tandgnisslare, och jag höll på med det ända upp i tjugoårsåldern. Sen har jag gått över till att bli en pressare, det är antagligen därför jag bitit sönder min tand och har låsningar i käken.

Så nu ska jag tillslut bege mig till tandläkaren, har fått en tid nästa vecka. Hon som tog emot min bokning såg mig inte alls i deras register och jag sa att det var tio år sedan jag senast var till tandläkaren. Hon lät lite förvånad. Jag är rädd att jag kommer åka på en riktigt utskällning för att jag har väntat för länge. Det är även därför jag dragit ut på det så länge. En annan och större orsak är att det är så förbaskat dyrt. Jag fattar inte varför tandvården inte är subventionerad som sjukvården. Tänderna är ju jätteviktiga!

Nu ska jag ta och kolla upp hur det ligger till med priserna i tandvården och även skaffa mig en tandvårdsförsäkring eller ett sparande. Nu ska jag börja ta hand om mina tänder. Jag vill gärna ha dem kvar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0