Stand by

Man vill ju inte slösa på elen i onödan, som att ha grejer på stand by och så. Men vissa saker är inte gjorda för att stänga av helt enkelt. Och det är väldigt frustrerande i miljömedvetenhetens tid 2011.

Vår förra tv hade vi kopplad till en grenkontakt med strömbrytare, tillsammans med dvd-spelaren och högtalarna. Varje kväll slog vi av strömbrytaren så att inget stod på stand by under natten. Efter några månader började tvn krångla när vi försökte slå på den. Man fick hålla på en bra stund innan den gick igång. Efter ytterligare ett tag gick den inte att få igång alls. Min fasters man lyckades laga den, och det var en kondesator som hade gått sönder, just för att den inte fått tillgång till lite ström hela tiden.

Vi köpte en ny tv, och den har vi också kopplat till grenkontakt med strömbrytare, tillsammans med dvd-spelare, box och tv-spel. (Även om allt inte är inkopplat just nu.) Men jag vågar inte bryta strömmen, för det är lite trist att behöva köpa en ny tv igen.

Vår nya box, som vi fått från Viasat verkar även den vara lite speciell. När man ska slå på den måste den liksom värma upp innan den går igång. Man får även slå på den två gånger innan den startar. Valet blir ju att man inte vill slå av den alls.

Det är svårt att försöka vara lite energimedveten och spara på strömmen när grejerna inte är gjorda för det. Samtidigt rekommenderar de som kommer med tips om att spara ström, att man alltid ska slå av saker med strömbrytare och inte ha dem i stand by-läge. JAG SKULLE GÄRNA VILJA DET! Jag skulle vilja det hemskt gärna, men jag vill inte behöva köpa nya grejer hela tiden, det är inte särskilt miljövänligt det heller.

Kommentarer
Postat av: Viasat Support

Hej!Viasat-boxarna brukar ta ungefär 1 minut att starta eftersom de har så många funktioner. Däremot ska du inte behöva trycka mer än en gång för att starta boxen.Om du upplever detta som ett problem så får du jättegärna kontakta oss på tekniska kundsupporten på 0771 - 52 20 00, val 4.Teknisk support kommer försöka hjälpa dig på bästa möjliga sätt!MVH Lars

Viasat Support2011-11-11 @ 10:26:49
URL: http://viasat.se
Postat av: Kicki

Tack för infot Lars! :)

2011-11-11 @ 12:03:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0