En jäkla smäll

Idag skulle vi inte stiga upp klockan fem. Jag hade ställt alarm på klockan sju, för jag skulle lämna barnen hos dagmamman vid nio och sen åka och lära mig grejer på nya jobbet. Men klockan 05:19 imorse kom Viktoria in i sovrummet, snubblar på mattan och smäller munnen och näsan rakt i sängkanten. När jag tänder sänglampan ser jag hur blodet rinner både ur munnen och näsan. Stackars lilla tjej! Vi fick gå till badrummet, torka lite och sitta ner och lugna ner oss så att det slutade blöda. Sen gick vi och la oss igen och somnade båda två.

När vi vaknade nästa gång, även då innan alarmet gått på telefonen, började det blöda igen från hennes mun. Inte lika mycket, men så pass att det kom bloddroppar i mungiporna. Jag funderade och funderade om det kanske var lika bra att åka till akuten så de fick titta. Jag fick inte röra alls, inte ens torka bort blodet från hakan. Det kan jag ju förstå, det gjorde nog ont och läppen såg ut som en nyinjicerad Hollywood-läpp.

Matilda fick komma lite tidigare till dagmamman medan Viktoria och jag åkte till akuten. Där fick jag veta det jag misstänkte, de gör inget åt sår i munnen, de ska läka själv. Och om jag var orolig för tänderna skulle vi vända oss till tandläkaren. Sköterskan gjorde några försök att få titta på Viktorias läpp, men hon gav bara den grymma blicken och vände bort huvudet. Istället åkte vi och köpte en isglass och sen vidare till mitt jobb och meddelade att jag inte kommer och lär mig något idag, utan stannar hemma för vård av fläskläpp.

Det jobbigaste hittills var att anmäla vård av sjukt barn på Försäkringskassans hemsida. Men det är en helt annan historia.


Här ligger Viktoria och tar igen sig under bordet

Kommentarer
Postat av: Sophie Larsson

Nej fy katten... Jag hatar när de slår sig och blöder ur munnen. Usch usch usch. Men man ska vara tacksam när det ändå går bra till slut.

2011-08-31 @ 11:59:30
Postat av: Kicki

Ja, och det är så svårt att fråga var det gör ont också, när de inte riktigt kan förklara.

2011-09-02 @ 09:34:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0