Middagstipset

Jag brukar titta på nyhetsmorgon på tv 4 och har i flera år stört mig på inslaget som kallas "Middagstipset". För det första är det någon stjärnkock som står där, ibland på någon tjusig restaurang, ibland utomhus, ibland i en saluhall eller på någon annan plats som ser lagom trevlig ut. För det andra har denna kock tillgång till alla möjliga sorters råvaror, som kan vara rätt svåra att få tag på om man inte bor i närheten av en saluhall eller står i ett restaurangkök. För det tredje lagar de mat till högst en och en halv person.

En gång minns jag att de hade sushitema, och dagens middagstips bestod av en strimla marinerad tonfisk med tre strån riven morot. Med den middagen får man hoppas att man inte kommer hem från en hel dags kroppsarbete. Risken för en del hårda ord vid middagsbordet lär vara överhängande.

Dagens middagstips känns aldrig som ett bra tips, utan mer som en örfil. Det är faktiskt inte så fruktansvärt ofta man har färska råvaror hemma, inte till vardags åtminstone.

Mitt tips till dagens middagstips är att istället för att ställa en stjärnkock i rutan, låt familjerna från programmet "Familjen Annorlunda" stå för middagstipsen. De tipsen skulle nog vara mer realistiska och användbara för oss vanliga människor. Istället för att lägga fram en kycklingvinge med en skiva ingefära på tallriken, visa hur man gör ett shysst storkok som går att frysa in och variera under veckans dagar.

Alltså, kolla här, hur många av de här recepten kommer du ställa dig vid spisen och tillaga närmaste tiden? Allvarligt?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0