The silent treatment

Om du vill göra någon riktigt illa och gärna få den personen att grubbla sig galen, utsätt denne för The Silent treatment. Du gör så att du helt enkelt fryser ut den personen, gärna utan att förklara varför, för då får själva grubblandet större effekt. Det är ett mycket effektivt sätt att åstadkomma stor skada utan större ansträngning från din sida. Det är långt mycket effektivare än att hämnas, genera, åsamka fysisk skada eller baktala. I och för sig går utfrysningen att kombinera med smutskastning och ryktesspridning så att fler kan hänga på. Frågan är vilket resultat du är ute efter. Är det så att du vill få någon att tänka efter, då den personen kanske gjort något dumt mot dig, då ska du sedan vara öppen för diskussion i ämnet så att saker och ting kan klaras upp. Är du däremot ute efter att knäcka personen ifråga psykiskt, gör du bäst i att aldrig förklara varför du utsatt denne för The silent treatment och hoppas på att personen inte har styrka i sig själv för att orka gå vidare i sitt liv.

Att bli utsatt för The silent treatment är bland det värsta du kan råka ut för. Frågan är hur man ska bete sig i en sådan situation.
För det första får man fundera över om det är något man har gjort eller sagt som kan ha skadat, upprört eller sårat den person som utsätter dig för The silent treatment. Du kan försöka få kontakt med personen ifråga för att få förklarat för dig vad felet är, i klartext, om du inte kan klura ut det själv. Men det är inte lönsamt alla gånger då The silent treatment faktiskt går ut på att ignorera dig, oavsett vad du säger eller gör.
Om du inte kan komma på att du gjort något fel eller vad du har gjort fel och inte får det förklarat för dig, måste du som steg två förlåta dig själv, även om du inte vet vad du ska förlåta. Du kan inte gå vidare om du hela tiden grubblar på vad du kan ha gjort fel och att du skulle ha gjort annorlunda. Det går inte att ändra saker i det förflutna. Förlåt dig själv för gamla misstag och glöm dem, använd sedan din dyrbara energi till att kämpa för att göra bra saker och fråga dig själv ofta om det du gör är av kärlek eller av rädsla.
Som steg tre ska du förlåta den som utsatt dig för utfrysningen. Låt inte den negativa energin, i att grubbla över någon som hyser sådant förakt för dig, ta över. Förlåt personen, för dig själv och din egen skull, och glöm det.
Steg fyra är att gå vidare, lämna detta bakom dig, du kan sörja en stund över det du har förlorat och sedan släppa det. Gå vidare och se över allt du har att vara tacksam över. Var glad över din styrka att kunna gå vidare.

Slutligen, tänk på att i stort sett alla människor begår misstag. Frågan är hur du bemöter de misstag som görs mot dig och hur du själv hanterar de misstag du gör. Att erkänna ett misstag är svårt, men det är också svårt att förlåta ett misstag som begåtts mot dig. Innan du fördömer, tänk efter. Är du själv så felfri att du aldrig har sårat någon? Det är lätt att se fel hos andra och det kan vara svårt att erkänna felen hos sig själv. Ofta är det så att de som har dåligt samvete lättare dömer ut andra som begår misstag, för att rikta uppmärksamheten bort från de egna bristerna. Att döma ut andra ger dig inte ett bättre samvete, det enda som gör det är att förlåta sig själv. Ha lite mer överseende med din omvärld, för du mår inte bättre av att andra mår dåligt. Visa istället din omvärld hur de kan göra för att göra rätt, för att handla med kärlek istället för rädsla. Det finns inget bättre sätt att visa det än att själv föregå med gott exempel.

Och för att citera Jerry Springer: ta hand om varandra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0